Geschiedenis

Monaghan Mushrooms heeft het ver geschopt sinds 1981- van een kantoor aan huis bij de Wilson’s tot een netwerk van productielocaties in Europa en Noord-Amerika. 

1979

Ronnie Wilson, een aardrijkskundeleraar uit Monaghan in Ierland, stopt met lesgeven om een champignonkwekerij te beginnen.

1981

Monaghan Mushrooms begint met produceren met de focus op het maken van champignon compost en de verwerking van champignons voor de glas- en blikmarkt.

1986

Door inkoop van champignons bij een aantal kleine kwekerijen, begeeft Monaghan zich op de Britse verse champignon markt.

1987

Monaghan Mushrooms koopt een kwekerij in Fenton Barns in East Lothian, om onze Schotse klanten lokale champignons te kunnen leveren.

1991

Monaghan Mushrooms blijft bedrijven toevoegen aan de groep, met de aankoop van Foxfield Mushrooms in Ierland en Kernan's Mushrooms in Noord-Ierland.

1994

Middlebrook Mushrooms, de grootste champignonkweker in het VK wordt aan de Monaghan familie toegevoegd.

1997

Monaghan wordt aandeelhouder in Tunnel Tech, een grote Britse compost producent.

2004

Monaghan fuseert met Carbury Mushrooms, gevestigd in Kildare, Ierland. Dit maakt Monaghan Mushrooms de grootste champignonproducent in het VK.

2009

Monaghan wordt grootaandeelhouder van Tunnel Tech en Premier Mushrooms, een biologische teler in het VK. De Monaghan familie breidt uit naar Noord-Amerika na de aankoop van een kwekerij even buiten Campbellville in Ontario, Canada.

2010

Na een investering van €12m, opent Monaghan een nieuwe productielocatie inclusief een centrum voor onderzoek en ontwikkeling bij hun hoofdkantoor in Tyholland, Monaghan.

2011

Sussex Mushrooms wordt toegevoegd aan de Monaghan familie.

2012

Walkro International which operates in Belgium, the Netherlands and Germany join the Walkro International, die actief is in België, Nederland en Duitsland wordt ook lid van de Monaghan familie. Dit maakt Monaghan de grootste champignon- en compost producent ter wereld.

2013

Monaghan neemt Prime Champ over, een champignon producent met vestigingen in België, Nederland en Duitsland. Als gevolg hiervan verwelkomt Monaghan twee nieuwe bedrijven in de familie: Monaghan Champignons en Monaghan Pilze.