Telen & Oogsten

Telen & Oogsten

Perfecte groeiomstandigheden

Alle champignons die je kent uit de supermarkt, worden binnen gekweekt, het hele jaar door.

Gedurende dit teeltproces, bootsen wij de omstandigheden van een typische herfstochtend na. Dit is de tijd van het jaar dat champignons in de natuur groeien. We bewaken en controleren de omstandigheden in onze tunnels om de perfecte groeiomstandigheden te creëren.

We vullen de planken in onze tunnels met compost, waarna er een laag dekaarde op aangebracht wordt. De champignonsporen groeien in 3 tot 4 dagen door de compost heen.

Onze tunnels zijn uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van champignonteelt om te zorgen voor consistent hoge kwaliteitsproducten. 

Oogsten met beleid

Al onze champignons worden met de hand geplukt door middel van een unieke techniek waarbij de champignon slecht één keer aangeraakt wordt, om de champignons in topconditie te houden. De champignons worden direct in bakjes geplaatst en snel afgekoeld om de frisheid te behouden. Al onze champignons worden volgens een bepaalde specificatie geplukt en daarna gegradeerd om aan de normen van onze klanten te voldoen. Al onze collega’s die oogsten, ondergaan een twaalf weken durende training, om er zeker van te zijn dat de kwaliteit nooit in het gedrang komt.

Vervolgens worden onze champignons vervoerd in speciaal ontworpen gekoelde vrachtwagens naar onze verpakkingsfaciliteiten. Nadat de champignons geoogst zijn, hergebruiken we de compost als bodemverbeteraar. Hierna worden de tunnels helemaal schoon gemaakt, klaar voor een nieuwe teeltcyclus.