Spinazie, Champignon, Avocado en Spek salade

Spinazie, Champignon, Avocado en Spek salade

Champignons worden soms over het hoofd gezien als het gaat om salades, maar ze voegen veel extra smaak en textuur toe. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de salade:
• 8 plakjes doorregen spek
• 1 (100g) zak sla of jonge bladspinazie
• 150g knoopchampignons, in dunne plakjes
• 1 rijpe avocado, geschild, ontpit en in plakjes gesneden

Voor de dressing:
• 60ml/4el olijfolie
• 30ml/2el witte wijnazijn
• 10ml/2tl grove mosterd
• 5ml/1tl heldere honing

Methode

  1. Bak de spekreepjes 6-8 minuten onder een hete grill, draai ze één keer tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier voordat je ze in kleine stukjes breekt.
  2. Doe de spinazie in een grote kom, voeg de champignons, avocado en spek toe. Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schenk over de salade.
  3. Strooi zwarte gemalen peper over de salade en serveer direct. Lekker met knapperig brood.
Print recept