Portobello Champignon Burger

Portobello Champignon Burger

Burgers raken nooit uit de mode, maar als je een goedkope versie met weinig calorieën wilt, zonder verlies van smaak, raden wij je aan deze heerlijke champignon burger te proberen. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

• 4 grote portobello’s of reuzen champignons
• 30ml/2 el olijfolie
• 1 teentje knoflook, geperst
• zout en gemalen zwarte peper
• 4 knapperige ciabatta broodjes
• knapperige sla
• gesneden tomaten
• hummus als dressing

Methode

  1. Plaats de champignons in een ondiepe schaal, voeg de olie, knoflook en kruiden toe. Zorg dat alle champignons bedekt zijn. Laat marineren voor ten minste 10 minuten.
  2. Bak de champignons boven een hete barbecue of in een grillpan voor 8-10 minuten. Draai de champignons één maal tot ze bruin en zacht zijn aan beide kanten, gebruik een vork om dit te testen. Leg ze op een bord, met de lamellen naar beneden en laat 5 minuten rusten.
  3. Toast de ciabatta broodjes op de hete barbecue. Vul ze met sla, tomaat en als laatste de champignon. Heerlijk met hummus erover.
Print recept