Gemarineerde Champignonspiesen

Gemarineerde Champignonspiesen

Champignons zijn heerlijk wanneer je ze marineert in een paar simpele ingrediënten en bakt op de barbecue. In dit makkelijke recept voegen de champignons extra smaak en textuur toe aan de traditionele kipspies.
Je vindt meer recepten op Just add mushrooms.

Voor 4 personen

Ingrediënten

• 450g witte champignons, bijgesneden en schoongeveegd
• 500g kipfilet, in blokjes gesneden
• 3 gemengde paprika’s, in grote blokjes gesneden

MARINADE

• 75ml olijfolie
• 45ml balsamico azijn
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 el vers gehakte peterselie (optioneel)
• Zout & Vers gemalen zwarte peper

Methode

  1. Meng de marinade ingrediënten in een grote kom.
  2. Voeg de champignons, kipfilet en paprika toe en roer goed door tot alles bedekt is. Dek af en laat minstens 30 minuten intrekken, af en toe roeren.
  3. Rijg op 8 spiesen afwisselend de champignons, kipfilet en paprika. Bak op een vel folie op een matig hete barbecue (of onder de grill), ongeveer 6-7 minuten aan elke kant.
Print recept