Gebraden Biefstuk met Gebakken Champignons

Gebraden Biefstuk met Gebakken Champignons

Geniet van deze eenvoudige maaltijd voor een speciale gelegenheid, waarbij biefstuk wordt gebakken met drie soorten gebakken champignons – portobellos, kastanje- en knoopchampignons – een kleine rode ui, knoflook en peterselie.  

Voor 4 personen

Ingrediënten

• 50g boter
• 1 rode ui, fijngesneden
• 1 teentje knoflook, geperst
• 4 portobello champignons, in plakjes
• 150g kastanjechampignons, in plakjes
• 100g knoopchampignons, gehalveerd
• 1 el plantaardige olie
• 4 x 150g biefstuk
• Versgemalen zwarte peper
• 4 trosjes kerstomaten

Methode

  1. Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de rode ui en de knoflook toe. Kook op een matig vuur – ongeveer 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Voeg alle champignons toe en bak op een matig vuur gedurende 10 minuten onder af en toe roeren.
  3. Verwarm ondertussen een grillpan of een koekenpan met een dikke bodem. Wrijf een klein beetje plantaardige olie over elke biefstuk en breng op smaak met zwarte peper. Leg de biefstukken in de verwarmde pan en bak 2-3 minuten per kant voor een medium-rauwe biefstuk. Laat iets langer bakken als je liever een medium of doorbakken biefstuk wilt.
  4. Leg de biefstuk op voorverwarmde borden en laat 2-3 minuten rusten. Grill of (droog) bak de trosjes kerstomaten voor 2-3 minuten. Serveer de biefstuk met champignons, gegarneerd met de kerstomaatjes.
Print recept