Cheddar, Champignon en Prei Risotto

Cheddar, Champignon en Prei Risotto

Er is niets lekkerder dan een vegetarische risotto, gemaakt van risotto rijst, droge witte wijn, prei, champignons en doperwten – met geraspte oude Cheddar kaas.

Je vindt meer recepten als deze op Just add mushrooms.

Voor 4 personen

Ingrediënten

• 2 el olijfolie
• 300g risotto rijst
• 1 pak jonge prei or 2 middelgrote preien, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
• 1 teentje knoflook, geperst
• 200g kastanje of witte champignons, in plakjes
• 150ml droge witte wijn
• 900ml hete groentebouillon
• 100g bevroren doperwten, ontdooid
• 100g oude Cheddar kaas, fijn geraspt
• Vers gemalen zwarte peper

Methode

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of een gewone pan. Voeg de rijst toe en kook zachtjes op een laag vuur voor 1-2 minuten, onder voortdurend roeren, totdat de rijst er glanzend uitziet, maar niet bruin.
  2. Voeg de prei, knoflook en champignons toe en roer nog een minuut of twee door. Schenk de wijn erbij en laat het borrelen, voeg vervolgens de helft van de hete bouillon toe. Roer alles goed door.
  3. Kook 20-25 minuten op een matig vuur, onder voortdurend roeren en het toevoegen van de rest van de bouillon, tot de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd. Controleer of de rijst gaar is. Het moet een mooie romige textuur hebben, hoewel de rijst een beetje stevigheid moet behouden. Als het langer moet koken, voeg dan wat extra water toe.
  4. Voeg de doperwten toe en de meeste kaas en roer voorzichtig door. Controleer de smaak en voeg extra peper toe indien nodig. Bestrooi er voor het serveren wat Cheddar kaas over.
Print recept