Champignon, Knoflook en Peterselie Soep – in 15 minuten op tafel!

Champignon, Knoflook en Peterselie Soep – in 15 minuten op tafel!

Deze super-romige champignonsoep smaakt belachelijk lekker – en is zo klaar! 

Voor 4 personen

Ingrediënten

• 4 tl groentebouillon poeder (of 1½ groentebouillontablet)
• 400g kastanje of witte champignons, grof gehakt
• 1 grote ui, gepeld en fijngehakt
• 1 grote teen knoflook, geperst
• Handjevol peterselie
• 200g magere zachte kaas
• 4 el melk
• versgemalen zwarte peper

Methode

  1. Meet 900ml gekookt water af en schenk deze in een grote pan. Voeg de bouillonpoeder of –blokjes toe totdat de bouillon opgelost is en vervolgens de champignons, ui en knoflook. Voeg vervolgens het grootste deel van de peterselie toe, gebruik de rest ter garnering voor het opdienen – de peterselie hoeft niet gehakt te worden.
  2. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 10-12 minuten zachtjes koken.
  3. Doe de soep in een blender en voeg de helft van de zachte kaas toe. Pureer gedurende 15-20 seconden tot een gladde massa. Je kunt de soep ook pureren met een staafmixer. Warm de soep opnieuw op voor 1-2 minuten.
  4. Meng de overgebleven zachte kaas met de melk. Breng de soep op smaak met peper (het is onwaarschijnlijk dat je zout nodig hebt) en serveer, gegarneerd met het zachte kaas mengsel, wat takjes peterselie en een beetje extra zwarte peper.
Print recept