Orla Mitchell

Orla Mitchell

Bedrijfsleider

Ik ben verantwoordelijk voor een kwekerij met zeventig mensen in dienst. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor winst & verlies en de dagelijkse leiding van de kwekerij. Ik hou toezicht op alle aspecten van de productie, doelstellingen en initiatieven van het bedrijf, alsook het leiden en aansturen van het werk van alle werknemers op de locatie.

Mijn doel is om continue verbetering van de processen en normen op de kwekerij door te voeren en mijn team voor te bereiden om deze veranderingen door te kunnen voeren. 

Locatie

Pleroma Farm, Co.Tyrone, Ierland

Wanneer ben je bij Monaghan Mushrooms begonnen?

Ik ben in augustus 2011 begonnen bij Monaghan Mushrooms als Training & Development Officer. Daarvoor werkte ik als Business Analyst voor de Commission for Communication Regulation, waarbij ik beleidsadvies gaaf aan het senior management team.

Ik heb veel ervaring opgedaan op het gebied van duurzame energie (gespecialiseerd in thermale zonne-energie en fotovoltaïsche energie) en het inkopen van producten in China, bij het startersbedrijf Easy Energy.

Ik ben afgestudeerd aan Trinity College Dublin met een graad in bedrijfseconomie en sociologie, gevolgd door een diploma in wiskundige wetenschappen een paar jaar later.

In augustus 2011 solliciteerde ik naar de functie van Training & Development Officer en het is misschien onnodig om te zeggen, maar sindsdien zit ik in een achtbaan!

Welke andere functies heb je bekleed bij Monaghan Mushrooms? 

Binnen de afdeling Training & Development werd ik Project Manager, waar ik spannende maar uitdagende projecten leidde in Canada en het VK. Deze projecten waren vooral gericht op het veranderen van de oogstefficiëntie, werkplanning en bedrijfsprocessen.

De interesse in bedrijfssystemen en processen leidde me naar een mogelijkheid om bij de IT-afdeling te werken als Business Systems Analyst. Ik werkte met IT Director Lorraine Harrison en haar team aan verschillende initiatieven, waarbij ik in aanraking kwam met allerlei belanghebbenden en afdelingen binnen de Monaghan Mushrooms groep.

Echter, toen de gelegenheid zich voordeed om Farm Manager te worden, kon ik de drang om terug te gaan naar de uitvoeringsactiviteiten van het bedrijf niet weerstaan. De reis binnen Monaghan Mushrooms is één grote achtbaan geweest en ik hoop dat dit een nieuw spannend stuk op mijn pad is.  

Monaghan is wereldwijd een ambitieuze, gedreven en vooruitstrevende onderneming. Met een goede werkethos, enorm veel energie en aanpassingsvermogen, zijn de mogelijkheden binnen Monaghan Mushrooms eindeloos!

Wat vind je het leukst aan het werken bij Monaghan Mushrooms? 

Mensen  Ik sta iedere dag nog steeds versteld van de toewijding van de mensen waarmee ik werk bij Monaghan Mushrooms en de mate van diversiteit, culturen en vaardigheden. Het is interessant om te werken met verschillende afdelingen, om verschillende perspectieven te zien, om ideeën uit te wisselen met mensen met veel ervaring en om de nieuwe mensen te coachen. Binnen MM leert iedereen van elkaar, waardoor het een dynamische en spannende plek is om te werken.

Kansen – Ik geloof oprecht dat een carrière bij Monaghan Mushrooms een grote variatie biedt met uitdagingen en kansen voor mensen die verder willen komen en een ontwikkelingstraject volgen. Dit is een dynamische industrie en het is af en toe heel hard werken, maar de echte voldoening zit hem in het werken met toegewijde teams die gedreven zijn in wat ze doen en graag succes willen boeken.

Monaghan Mushrooms heeft me de kans gegeven om begeleid (en uitgedaagd!) te worden door werkelijk fantastische mensen, daar kan geen bachelor, master of training tegenop. 

Wat was je beste ervaring bij Monaghan Mushrooms? 

Mijn beste ervaring was absoluut op onze farm in Canada. Dit was een geweldige kans om te reizen, de fantastische Niagara Falls te zien, alsook Montreal en Québec. dit was echter ook één van de meest uitdagende projecten die ik heb gekregen. Hier was het de uitdaging om een transformatie door te voeren en de productie te veranderen. Het was te verwachten dat het doorvoeren van veranderingen in een omgeving met beperkte middelen, meer nationaliteiten op één plek dan je ooit zou kunnen voorstellen, een sterk verouderde infrastructuur en extreme klimaatveranderingen…. niet makkelijk zou zijn.

Maar we hebben het mooi voor elkaar gekregen, met dank aan een toegewijd team en twee zeer deskundige begeleiders, George Graham en Ronnie Wilson.

Welk advies zou je willen geven aan mensen die erover denken om bij Monaghan Mushrooms te komen werken?

Als je jezelf wilt ontwikkelen binnen een dynamisch bedrijf met visie, dan is Monaghan Mushrooms de plek voor jou. Voor mij betekent groeien en slagen binnen MM dat je het volgende nodig hebt:

Ambitie- Net als Monaghan Mushrooms, moet je ambitieus zijn om te slagen en je potentieel binnen het bedrijf te bereiken. Als de senior directors en managers dit zien, zullen zij je helpen je doel te bereiken.

Werkethos- Met ambitie kun je ver komen, maar een sterke werkethos zal je ongetwijfeld verder helpen. Het gaan niet alleen om de uren die je erin stopt, maar ook om andere aspecten, zoals het opbouwen van relaties en het aannemen van opbouwende kritiek en daarvan te leren.

Aanpassingvermogen- Dit is de sleutel tot overleven en slagen binnen Monaghan Mushrooms, om aan te passen binnen een nieuwe functie, nieuwe omgevingen en nieuwe culturen.