Margaret McLoone

Margaret McLoone

P&O Project Manager

Als Human Resources Project Manager leidt ik projecten met betrekking tot arbeidsverhoudingen binnen de Monaghan Mushrooms groep. Op het moment ben ik bezig met projecten op het gebied van personeelsverloop en aanwezigheid. Dit zal helpen om de verspreiding van informatie aan de raad van bestuur, het operations management en het hele HR-team te verbeteren. Uit deze informatie kunnen we trends en gebieden voor verbetering identificeren en passende plannen ontwikkelen om de managers te ondersteunen en helpen op deze gebieden. 

Locatie

Momenteel het hoofdkantoor in Tyholland, Ierland, maar ik reis regelmatig.

Wanneer ben je bij Monaghan Mushrooms begonnen?

Ik ben in 2004 afgestudeerd aan de Dublin Institute of Technology met een diploma voor Hospitality. In de jaren daarna heb ik waardevolle ervaring opgedaan in verschillende functies binnen de hospitality industrie in Ierland en Schotland. In die tijd ontwikkelde ik een sterke interesse op het gebied van werkgelegenheid en na een reis van 2 jaar door Australië en Azië ben ik naar Ierland teruggekeerd met als doel om een Master te halen in Human Resource Management aan Dublin City University.

Toen ik loopbaankeuzes ging maken, ontdekte ik dat Monaghan Mushrooms wereldwijd meedeed in de verse levensmiddelen industrie en dat zij het veld leidden door constante innovatie en passie voor kwaliteit. Ik benaderde Monaghan Mushrooms in oktober 2011 voor een onbetaalde stage. Dit leidde tot een voltijd baan en sindsdien maak ik deel uit van het team. 

Welke andere functie heb je bekleed bij Monaghan Mushrooms?

Ik begon mijn carrière bij de HR-afdeling op het hoofdkantoor. Na 4 weken werd ik gevraagd om naar Sussex te gaan voor twee weken ter ondersteuning van onze nieuwste aanwinst, Thakeham Mushrooms. Bijna twee jaar later keerde ik eindelijk terug naar huis! Gedurende mijn tijd in Thakeham was ik HR Administrator en had daar te maken met alle aspecten van arbeidsverhoudingen in een periode waarin enorme veranderingen plaatsvonden. De functie was zowel uitdagend als lonend en vanwege de diversiteit van de functie heb ik daar waardevolle ervaring opgedaan.

Ik keerde terug naar Ierland om de nieuwe functie van HR Support Services voor Prime Champ op me te nemen. Dit is de meest recente overname van Monaghan Mushrooms en omvat locaties in Nederland en Duitsland. Voor deze functie moest ik regelmatig reizen met de buitenlandse HR-teams. Ik kreeg te maken met veel nieuwe uitdagingen, bijvoorbeeld het arbeidsrecht in twee nieuwe landen en omgaan met taalproblemen en culturele verschillen.

Ik ben onlangs begonnen in mijn nieuwe functie waarin ik nieuwe vaardigheden aan het ontwikkelen ben om een effectieve project manager te worden.

Wat vind je het leuks aan het werk bij Monaghan Mushrooms?

Ik ben er trots op om voor Monaghan Mushrooms te werken. Men streeft kwaliteit na op alle gebieden. Het bedrijf bestaat uit personen die gepassioneerd zijn over hun bijdrage aan het succes van het bedrijf. Over de hele groep ontmoet je mensen die houden van wat ze doen en die energie en dat enthousiasme motiveert hun teams.  

Ik hou van de diversiteit van het werk en iedereen heeft de kans zich te ontwikkelen en te verbeteren. Veel van onze medewerkers begonnen hun carrière met het plukken van champignons of in onze packhouses en hebben zich ontwikkeld tot managers door het hele bedrijf. Er zijn geen grenzen aan wat mensen kunnen bereiken en er is een sterke ethos van wederzijds respect die aangestuurd wordt vanuit het hoogste niveau van het bedrijf.

Ik hou ervan dat je voortdurend uitgedaagd wordt. ‘Goed genoeg’ wordt niet geaccepteerd en er is een constante druk om van elk gebied het beste te maken. Ik heb het geluk gehad om de mogelijkheid te krijgen om nieuwe landen en culturen te ervaren en te werken met mensen uit alle hoeken van de wereld. Het bedrijf zit vol met getalenteerde mensen en de aard van het bedrijf betekent dat je werkt met mensen van alle afdelingen en in verschillende fasen van het leven. 

Wat is je beste ervaring binnen Monaghan Mushrooms?

Het is moeilijk om mijn ‘beste ervaring’ bij Monaghan Mushrooms aan te geven; er zijn veel aspecten die lonend zijn geweest. Het werk bij Thakeham Mushrooms was soms uitdagend, maar het is ook bevredigend om deel uit te maken van het team dat het bedrijf door deze periode van verandering heeft geleid.

Ik vond het fantastisch om de gelegenheid te krijgen om naar Nederland en Duitsland te reizen en de cultuur en levensstijl te ervaren. Deze ervaring heeft zeker mijn ogen geopend voor de uitdagingen van het werken in een arbeidsmarkt die zo anders is dan de onze. 

Welk advies zou je willen geven aan mensen die erover denken om bij  Monaghan Mushrooms te komen werken?

Om bij Monaghan Mushrooms te werken moet je flexibel zijn en aanpassingsvermogen hebben. Als je er niet van houdt om uitgedaagd te worden, dan is dit bedrijf waarschijnlijk niet het juiste voor jou!

Je moet echt een teamspeler zijn en bereid zijn eraan toe te geven als je niet zeker van je zaak bent. Er zijn altijd mensen die ervaring en talent hebben en die bereid zijn om te helpen als je erom vraagt. Ook moet je bereid zijn om positieve uitdagingen aan te gaan op alle niveaus binnen het bedrijf. Als je je ideeën respectvol naar voren brengt, zal er altijd naar je geluisterd worden.