Aldona Sapeskiene

Aldona Sapeskiene

Plukker

Locatie

Tyholland, Co. Monaghan, Ierland

Hoe lang werk je bij Monaghan Mushrooms?

Ik werk hier nu twee jaar en 3 maanden.

Kun je iets meer vertellen over je baan – wat doe je zoal op een dag?

Mijn dag begint meestal om 6 uur ‘s morgens, maar dat hangt af van de oogstprognose van die dag. We kunnen ook om 8 uur, 10 uur of zelfs om 12 uur beginnen. We sluiten altijd om 6 uur ‘s avonds af, nooit later – dat is fijn!

Als ik aankom op het werk, doe ik mijn haarnet op en mijn jas aan. Vervolgens gaan we naar de tunnels en krijgen daar instructies van de supervisor over welke maat en welk product er die dag geplukt moet worden. 

Wat vind je leuk aan het werk hier?

De organisatie is erg goed, alles is goed geregeld door de supervisors. Zij geven ons instructies voor de dag en wij volgen die op. Ik vind het fijn om hier te werken omdat de werktijden en werkdagen hier normaal zijn. We werken vier, vijf of zes dagen per week en je weet altijd je rooster. Dit betekent dat je je vrije dagen goed kunt plannen, omdat je alle informatie hebt die je nodig hebt. Door de week kunnen we soms twee of drie dagen vrij nemen, afhankelijk van de picking rates. 

Welk advies zou je willen geven aan mensen die erover denken om hier te komen werken?

Ik zou de nieuwe starters willen zeggen dat dit een goede plek is om te werken, de managers zijn erg aardige mensen en niemand schreeuwt. We krijgen volledige instructies en wij krijgen ook advies hoe het beter te doen. Hoe beter je wordt, hoe meer je plukt en hoe meer je verdient.

De werktijden zijn goed, want we eindigen altijd om 6 uur ‘s avonds; bij andere farms moet je veel meer werken, veel langer. Hier zijn ook de pauzetijden lang genoeg om te eten en een behoorlijke pauze te nemen.