Geoff Taylor

Geoff Taylor

Project Manager Productontwikkeling

Het is mijn taak om consumenten te dienen door ons te onderscheiden van de concurrentie, door middel van het verwezenlijken en beheren van concepten die geliefd zijn bij het winkelend publiek, die technisch en operationeel haalbaar zijn en commercieel levensvatbaar.

Het is niet moeilijk om een concept te vinden dat beantwoordt aan één of twee van de bovengenoemde punten, maar het is een uitdaging om alle drie de punten samen te brengen.

Locatie

Tyholland, Co. Monaghan, Ierland

Wanneer ben je bij Monaghan Mushrooms begonnen?

Ik ben in 2006 afgestudeerd aan de Dublin Institute of Technology met een diploma voor  Environmental Health. Na gewerkt te hebben als Environmental Health Officer in Londen en vervolgens voor een aantal jaren in de Schotse Hooglanden, heb ik gesolliciteerd op een baan bij Monaghan Mushrooms.
Tijdens het sollicitatiegesprek werd me duidelijk dat Monaghan Mushrooms zich snel aan het ontwikkelen was en dat mensen hier veel enthousiasme en passie hebben voor wat ze doen. Het grootste deel van mijn sollicitatiegesprek werd besteed aan het praten over mijn ideeën en ik besefte al snel dat er een geweldige kans in het verschiet lag. Ik ben in oktober 2010 begonnen bij Monaghan Mushrooms.

Welke andere functies heb je bekleed bij Monaghan Mushrooms?

Ik begon bij Monaghan Mushrooms op de Research and Development afdeling, eerst als technicus ter ondersteuning van verschillende projecten op het gebied van voedselwetenschappen, verpakking en microbiologie. Later op het gebied van ontwikkeling van voedingswaarde in champignons. Mijn interesse voor het realiseren van commercieel voordeel van ideeën en de wens om consumenten beter te begrijpen, heeft geleid tot mijn huidige functie. 

Wat vind je het leukst aan het werken bij Monaghan Mushrooms?

Dat is de voldoening van het begeleiden van een idee van concept tot realiteit, en de diversiteit en variatie van het werk.

Afgelopen week bijvoorbeeld werkte ik mee aan een presentatie in de boardroom van een grote Britse supermarktketen, waarbij ik in een team samenwerkte om de strategie te bepalen rond de uitbreiding van ons merk in Canada en de Verenigde Staten. Ook keken we naar het optimaliseren van verkoopoplossingen voor een Duitse supermarkt.

Alle relevante en constructieve ideeën kunnen gerealiseerd worden en er is een grote vraag naar innovatie en nieuwe ideeën. Bij Monaghan Mushrooms heerst grote saamhorigheid. Bij elke locatie waar ik binnenloop ontmoet ik mensen die  ik goed ken. De kameraadschap hier is ongeëvenaard.

Monaghan Mushrooms heeft in mij geïnvesteerd en mijn bekwaamheid ontwikkeld, ik voel me bevoorrecht dat de eigenaren en managers de tijd nemen om mij te begeleiden. Veel van de dingen die we creëren zijn tastbaar en het geeft mij voldoening om te weten dat deze zich bevinden in koelkasten over de hele wereld. 

Wat is je beste ervaring bij Monaghan Mushrooms?

Het is moeilijk om er één uit te kiezen. Een bizarre ervaring had ik toen mijn gezicht bevroren was bij temperaturen van -25 op onze kwekerij in Ontario, Canada. Onze grote vrachtwagens moeten 24/7 blijven draaien anders zouden ze bevriezen.

Ik herinner me een succesvolle ervaring na een presentatie aan een potentiële klant. Bij de pitch waren de drie eigenaren van het bedrijf aanwezig, onze CEO, onze COO en onze General Manager voor Continentaal Europa – een fantastische ervaring om mijn ideeën te presenteren en om Monaghan Mushrooms te vertegenwoordigen.

Een andere geweldige ervaring had ik toen ik een telefoontje kreeg en gefeliciteerd werd door onze CEO na een succesvolle lancering van een product in het VK.

Ik heb erg veel lol gehad tijdens een marktonderzoek in Frankrijk. Ik herinner me dat ik in een piepkleine winkeltje probeerde te communiceren met de eigenaar. Ik spreek geen Frans en hij sprak geen Engels; hij vond het om te gillen dat deze Ier in zijn winkel ongewoon veel belangstelling had voor champignons. De tranen liepen over onze wangen van het lachen, maar ik kreeg uiteindelijk wel de informatie waar ik naar op zoek was.

Het coördineren van de succesvolle lancering van BELLE GROVE® mushrooms (eigen merk) in Canada was en is nog steeds erg lonend.

Welk advies zou je willen geven aan mensen die erover denken om bij Monaghan Mushrooms te komen werken?

Je moet de lat hoog leggen en een houding hebben van ‘ik ga ervoor’ en ondertussen je hoofd erbij houden.
Het is hier hard werken, maar het harde werk wordt beloond en je zult meer verantwoordelijkheid krijgen als je dat verdient. Werken bij Monaghan Mushrooms is lonend en je zult steeds blijven leren.
.